top of page

Wat is ziek zijn 

 

Benadering

Als bioresonantietherapeut en natuurgeneeskundige benader ik een klacht, symptoom of ziekte als een signaal dat iets uit balans is. Daarbij wordt uitgegaan van de gedachte dat de gehele persoon bestaat uit een lichaam, geest en 'ziel' (bestaan vele benamingen voor).

Als die drie zaken in balans zijn, stroomt de energie door al deze lagen heen, zijn alle drie lagen sterk en is de persoon in harmonie met de omgeving.

Een verstoring in een dergelijk systeem is dan maar tijdelijk en kan door het zelfoplossend/zelfgenezend vermogen weer worden hersteld.

 

Een dergelijke balans is echter voor weinig mensen weggelegd. Eigenlijk kun je zeggen dat je je in verlichte staat bevindt, als je een dergelijke perfecte balans hebt gevonden.

 

Onbalans

De meesten onder ons zullen al moeite genoeg hebben om lichaam en geest voldoende goed in balans te houden en een redelijke mate van harmonie met de omgeving te ervaren.

Doordat niet altijd alles in balans is hebben allerlei virussen en bacterieën kans om vat te krijgen op ons lichaam. Anderzijds laat ons systeem, wanneer we niet goed en tijdig luisteren naar subtielere symptomen van binnenuit, steeds duidelijker aan ons zien waar een onbalans zit. Enkele voorbeelden: wanneer je je altijd veel opwindt over zaken (en je je op die manier voortstuwt), kun je op den duur een te hoge bloeddruk (stuwing) krijgen, of wanneer je altijd voor anderen zorgt en aan alle verwachtingen wilt voldoen (aan het rennen bent), kun je op een bepaald moment van binnen uitgeput raken.

 

De chinese geneeswijzen gaan daar nog veel verder in en laten zien dat allerlei gedragingen, gevoelens, organen en energiepunten met elkaar verbonden zijn.

 

Therapie

Mijn taak als therapeut is alle klachten, gevoelens en verstoringen in kaart te brengen en daar goed naar te kijken en luisteren, om zodoende te achterhalen waar de kern van de klachten, de onbalans zit. Het kan dan ook heel goed zijn dat iemand met hoofdpijnklachten behandelingen krijgt voor de darmen en enkele aanpassingen moet doen in eetpatroon of levensstijl.

Bioresonantie en natuurgeneeswijzen behandelen dus geen symptomen, maar behandelen verstoringen die ten grondslag liggen aan de naar boven gekomen symptomen / klachten / ziekten. Dit kan dus desgewenst ook preventief uitgevoerd worden, omdat verstoringen pas na enige tijd tot fysieke of mentale klachten gaan leiden.

bottom of page