top of page

Tarieven en verzekering

 

 

Sinds 1 november 2009 sta ik geregistreerd als licentiehouder bij de Beroepsvereniging VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze). Tevens sta ik geregistreerd bij de overkoepelende beroepsvereniging RBCZ. Ik zorg ieder jaar dat ik voldoende opleidingen en cursussen volg om aan de eisen van lidmaatschap te kunnen blijven voldoen. 

Dit brengt met zich mee dat inmiddels vrijwel alle zorgverzekeraars mijn consult-facturen vergoeden (niet de facturen voor de natuurgeneeskundige middelen), behalve die verzekeraars die vallen onder de CZ-groep. Natuurlijk blijft de vergoeding afhankelijk van verzekeraar en polissoort. Als u vooraf wilt weten tot welk bedrag u de behandelingen vergoed krijgt, kunt u dit het beste navragen bij uw zorgverzekeraar of opzoeken in uw polis.

Het tarief voor de eerste natuurgeneeskundige intake, meetsessie en adviezen (zo'n 2 uur durend) is vanaf 1 januari 2022 € 98,-. De daarop volgende natuurgeneeskundige en energetische behandelingen kosten dan € 68,-. De vervolgbehandelingen zijn veelal 1 x in de 4 tot 6 weken en duren doorgaans ongeveer 1 uur en een kwartier. Tussentijds zal de cliënt zelf aan de slag gaan met voeding en/of natuurgeneeskundige middelen en/of andere adviezen. 

  

bottom of page